title

Testiranje iPhone baterije

PROVERITE KOLIKO JE VREMENA OSTALO DO ZAMENE VAŠE BATERIJE NOVOM
PROVERITE KAKAV JE STATUS VAŠE BATERIJE NA IPHONE TELEFONU

DOWNLOAD  APPLE SERVIS PROGRAM ZA PROVERU IPHONE BATERIJE – program treba da raspakujete iz ZIP fajla i da ga pokrenete na vašem apple laptopu ili dr. apple računaru. Kada pokrenete program povežite sa usb kablom vaš iPhone telefon.

Druga opcija je da pokrenete program na vašem iPhone telefonu:

Program testira vašu bateriju i na osnovu njene potršenosti odredjuje Health u procentima.

iPhone 6S ima problem fabrički sa lošim baterija pa treba obratiti pažnju ukoliko vam je baterija fabrički loša treba reklamirati vaš uredjaj na prodajnom mestu gde je kupljen.

Testiranje vaše baterije kod nas u servisu je besplatno i traje oko 45 minuta od kada donesete uredjaj na servis.

 

Obratite pažnju:

iPhone telefon punite isključivo original punjačem i original Apple Lightning to USB Cable. Ukoliko koristite zamenski Apple Lightning to USB Cable ili punjač brzo dolazi do oštećenja baterije. Ukoliko imate iPad i iPhone nemojte puniti vaš iphone punjačem od iPada jer je taj punjač 4 puta jači od punjača za iPhone pa će 4 puta brže napuniti bateriju ali će prilikom svakog punjenja baterija po malo oslabiti a takodje će se baterija koja je brzo napunjena brže isprazniti. Nemojte kupovati usb kabliće u radnjama za mobilne telefone već isključivo u officijalnim Apple radnjama, takodje obratite pažnju na cenu kabla i punjača jer se u raznim radnjama prodaju po 1000 do 1500din kablovi i punjači koji su skoro identični originalu ali su zapravo kineska kopija original punjača koja u kini košta oko 1 do 2 dolara. Takav punjač će oštetiti bateriju vašeg telefona za manje od 1 mesec korišćenja. A može i da napravi problem na vašem telefonu.

Takodje skrećemo pažnju da original Apple Lightning to USB Cable koji se ispresavijao od korišćenja i počeo da pravi probleme pri punjenju, odmah zamenite novim original Apple Lightning to USB Cable jer može da izazove problem sa konektorom i elektronikom u telefonu, pa je popravka takvog kvara nekoliko puta skuplja od zamene samog Apple Lightning to USB Cable.

Cena Original Apple Lightning to USB Cable kod nas u radnjama se kreće od 3000 do 3400din.

Cena Apple 5W USB power Adapter kod nas u radnjama se kreće od 3400 do 3600din.

apple-servis

apple-servis

apple-servis

Pravilno punjenje iPhone baterije:

Ispravno je puniti Apple litijum-jonske baterije kad god želite. Nema potrebe da pustite da isprazni 100% pre punjenja. Apple litijum-jonske baterije rade u ciklusima punjenja. Jedan ciklus se računa tek kada se baterija isprazni 100%. Na primer, možete koristiti 75% kapaciteta jedan dan, a zatim je napunite u potpunosti preko noći. Ako koristite 25% sutradan, imaćete ukupno 100%. I to je tek jedan ceo ciklus baterije. Kapacitet bilo koje vrste baterija će se smanjiti nakon ponovnog punjenja. Sa litijum-jonskim baterijama, kapacitet se smanjuje blago sa svakim ciklusom punjenja. Apple litijum-jonske baterije su dizajnirane da izdrže najmanje 80% svog originalnog kapaciteta I imaju veliki broj ciklusa punjenja, koji varira u zavisnosti od proizvoda. Na tabeli ispod je grafički prikazan jedan ciklus punjenja baterije.

Jedan ciklus
Punjenje
+100%
Pražnjenje
-75%
+75%
-25%
+25%

Jedno punjenje ili ciklus baterije je završen tek nakon što se baterija isprazni 100%