title

iPhone Dijagnostika

dijagnostika je besplatna za sve iPhone modele

Apple Support

Services

Accelerometer

About Device

Sensors

Gyro

Camera

Bluetooth

Battery Condition

Touch ID

Wi – Fi

Software

Kako se radi i šta pokazuje Apple iPhone dijagnostika

Ikonice gore, pokazuju sve testove koje iPhone softver proverava na iPhone uredjaju. Pilikom iPhone testa, softver testira ispravnost home tastera – Touch ID, Wi/Fi mreže, status baterije, kompas, Gyro, Bluetooth, Accelerometer, prednju i zadnju kameru, senzore, LCD kalibraciju i softver telefona. Takodje se rade i ručni testovi da li je iPhone došao u dodir sa vodom, kondenzom ili nekom dr. tečnosti. Tabela ispod pokazuje mesta gde se spolja mogu videti indikatori tečnosti. iPhone unutra takodje ima odredjen br. indikatora koji zavisi od modela iPhone telefona.

Svaki iPhone koji dodje u servis kod nas prolazi sve ove testove pre bilo kakve popravke. Takodje se beleže svi ovi podaci na iPhone Cloud softveru i vezuju  za Vašu prijemnicu. U svakom trenutku korisnik može zatražiti izveštaj testiranja njegovog iPhone uredjaja. Apple standardi su izuzetno visoki kada je u pitanju servis njihovih uredjaja i Apple zahteva od servisera da se pridržavaju svih testova kao i obavezne kalibracije LCD ekrana prilikom zamene.

 

PAŽNJA: Uredjaji na kojima je slomljen ekran i ujedno iskrivljeno kućište i sa vidnim oštećenjima na kućištu ili uredjaji koji su prethodno servisirani u neovlašćenim servisima, na njima se ne rade ovi testovi samo se isključivo popravlja deo koji korisnik zahteva da iPhone servis zameni. Na takav deo se daje garancija 1 godina. pod uslovom da drugi delovi ne utiču na njegovu funkcionalnost.

Kod zamene LCD ekrana na iPhone telefonu koji nije nikada servisiran, rade se svi ovi testovi i ako je rezultat pozitivan menja se LCD ekran. Posle zamene LCD ekrana vrši se testiranje samog ekrana i njegova kalibracija. Takodje napominjemo da se ovo radi samo na telefonima koji nisu otvarani i popravljani. Telefoni koji su otvarani ili čak se u njima nalaze neki lcd ekrani kopije koje nisu podrzane od Apple LCD ekrani se menjaju ali se na njima ne radi kalibracija i daje se garancija 1 god samo na ispravnost lcd ekrana ali ne i na boje i LCD ekrana. Zamenom kopije lcd-ekrana mi ne mozemo da iscitamo na uredjaju za kalibraciju test koji je apple uradio pre prodaje telefona pa se kalibracija na takve uredjaje ne radi. ( ukoliko se ne uradi kalibracija lcd ekrana lcd neće imati boju kakvu je imao sa fabrickim ekranom a takodje Touch screen nece biti jednako osetljiv mada se to kod dosta modela i ne primećuje ali kada bi se uradili testovi pokazali bi neispravnost ).

 

Liquid Contact Indikator

Šteta nastala prolivanjem tečnosti na iPhone nije pokrivena garancijom.

Servis iPhone-a na koji je prolivena tečnost ne podleže Apple 1-godišnjoj garanciji ili AppleCare planu zaštite (AppleCare protection plan (APP)).

Saznajte da li je voda oštetila vaš iPhone ili iPod

Ako je tečnost oštetila vaš iPhone ili iPod (na primer kafa ili neko bezalkoholno piće), servis ne podleže Apple 1-godišnjoj garanciji ili AppleCare planu zaštite (AppleCare protection plan (APP)). iPhone i većina iPod uređaja koji su napravljeni posle 2006 god.imaju ugrađene indikatore za kontakt sa tečnošću koji će pokazati da li je uređaj bio u kontaktu sa vodom ili nekom tečnošću koja sadrži vodu.

iPhone i većina iPod uređaja su opremljeni indikatorima za kontakt sa tečnošću (Liquid contact indicators(LCIs)) i mogu se videti sa spoljne strane.

Indikator će se aktivirati kada dođe u kontakt sa vodom ili tečnošću koja sadrži vodu.Boja indikatora je obično bele ili srebrne boje, ali kada dođe u kontakt sa vodom ili tečnošću koja sadrži vodu, postaje potpuno crven. Indikator se neće aktivirati od vlage ili od promene temperature ako su u granicama i ne odstupaju od uslova koje proizvod zahteva.

Da saznate da li je vaš uređaj bio u kontaktu sa vodom, pronađite vaš proizvod u tabeli ispod i locirajte indicator kod vašeg uređaja. Slika dole pokazuje mesta gde se nalaze LCI i LCIs indikatori na iPhone uredjaju.  Za pomoć i da bi lakše videli indicator, koristite lupu sa svetlom dok ne vidite indicator.

Ova tabela pokazuje gde se na iPhone nalaze indikatori  i kako oni izgledaju kada iPhone dodje u kontakt sa nekom tečnošću:

 

iPhone 7, iPhone 7 Plus

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus

iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5s,  iPhone SE