title

Nadogradnja SSD umesto cd-dvd

APPLE ORIGINAL SSD DISKOVI ZA SVE MAC RAČUNARE

Ugradite SSD disk umesto CD-dvd roma i ubrzajte vaš mac

Svi znamo da tehnologija ide “koracima od 7 milja” na svim područjima. Tako i na polju skladistenja informacija na laptopu. CD-dvd romovi malo po malo zastarevaju, na njihova mesta uskaču nova rešenja – SSD diskovi.

 

Nadogradnja SSD umesto CD-dvd

Od sada možemo da vam ponudimo ugradnju SSD diska ili bilo kog običnog HDD diska umesto CD-dvd roma. Apple servis vam nudi najbrži konverter na svetu koji će vas mac uciniti do 10 puta bržim. Ugradnja ovog apple konvertera traje oko 2 radna sata od kada donesete vas mac u servis.

Zakažite dolazak i naši mac tehničari će vam predložiti šta je najbolje za vaš uredjaj.

 

Imamo originalne najbrže konvertere sa CD na SATA za sve modele Apple uredjaja:

Nadogradnja SSD umesto CD-dvd

 

NADOGRADNJA SSD DISKA U APPLE UREDJAJE iMac i MacBook Pro

 

ssd-apple-obican

Samsung ssd 220MB/e – 240MB/s

apple ssd

APPLE SSD 450MB/s – 550MB/s

fast apple ssd

FAST APPLE SSD 750MB/s – 750MB/s

Vise o SSD diskovima:

Brzina čitanja i pisanja na svim diskovima propisana od proizvodjača je od 450mb / 450mb pa ide i do 550mb / 550mb u sekundi. Ali stvarna brzina tih ssd diskova je 220 do 250mb/s čitanje i pisanje od 210mb do 250mb/s.

Šta zapravo znači ta brzina i koja je realna brzina ssd diskova u praksi.

  • Običan HDD za iMac ili MacBook Pro brzina čitanja je  75mb/s bryina pisanja je max 75mb/s
  • SSD običan samsung, toshiba, kingston na njima pise 550mb/s – 550mb/s ali u praksi je to pisanje 250mb/s citanje 270mb/s sto je 3 puta brze od običnog HDD.
  • APPLE ORIGINAL SSD Toshiba brzina pisanja je 450mb/s brzina čitanja je 450mb/s što je 6 puta brze od redovnog HDD apple
  • APPLE SPEED ORIGINAL SSD brzina čitanja i pisanja se krece od 750mb/s do 2000mb/s sto je vise od 25 puta brže od redovnog HDD a vise od 5 puta od original apple SSD-a

Pažnja: Ugradnja SSD diska koji nije propisan od strane Apple se ne preporučuje iz nekoliko ratloga. SSD koji nije apple original radi drastično sporije u apple uredjaju, ssd koji nije original ima dosta kraći životni vek trajanja jer taj ssd nema dobru sinhronizaciju sa apple matičnom pločom pa je stalno izložen konstantnoj struji i brže se kvari, SSD koji nije apple original nema TRIM funkciju u sebi koja je dosta bitna za apple matićne ploče.