title

Oštećenja iPhone-a ili iPod-a zbog tečnosti NISU pokrivena garancijom

iPhone koji je došao u kontakt sa nekom tečnošću automatski je izgubio garanciju.

Servis za oštećenja nastala zbog tečnosti nije obuhvaćen Apple-ovom jednogodišnjom garancijom.

 

Saznajte da li je tečnost oštetila Vaš iPhone ili iPod

Ako tečnost (kao na primer, kafa, ili bezalkoholno piće), ošteti Vaš iPhone ili iPod, jednogodišnja garancija koju ste dobili od Apple-a neće pokriti troškove popravke. iPhone i većina iPod uređaja koji su proizvedeni posle 2006. godine imaju ugrađene Liquid Contact indikatore, koji će pokazati da li je uređaj bio u kontaktu sa vodom, ili sa nekom drugom tečnosti koja sadrži vodu.

iPhone i većina iPod uređaja imaju Liquid Contact indikatore (poznate i kao LCI) koje možete da vidite na svom uređaju.

LCI će se aktivirati kada dođe do kontakta sa vodom ili sa tečnošću koja sadrži vodu. Boja indikatora je inače bela ili crna, ali kada dođe do kontakta sa vodom, on će postati potpuno crven. LCI se neće aktivirati zbog vlažnosti vazduha i temperaturnih promena koje su već unapred predviđene i normalne.

Da biste saznali da li se LCI na Vašem uređaju aktivirao zbog kontakta sa tečnošću, nađite proizvod u našoj tabeli, i pronađite LCI na svom uređaju. Da biste lakše zapazili LCI na svom uređaju, koristite lupu i uhvatite ugao od svetla sa svog uređaja, sve dok ne nađete indikator.

Ova tabela pokazuje gde se indikator (ili više njih) nalazi, i kako izgleda/ju nakon kontakta sa tečnošću:

 

 

 

Ukoliko niste sigurni da li je kontakt sa vodom ili drugom tečnosti prouzrokovao neki problem na Vašem uređaju, kontaktirajte AppleCare ili ovlašćenog Apple servisera.

 

Autor: Ivana Gvozdenović