iPhone servis / zamena RETINA ekrana

 

Servis iPhone LCD ekrana podrazumeva:

Zamenu kompletnog LCD original Apple ekrana sa svim pripadajucim delovima ekrana, touch screen – prednje staklo, LCD ekran i ostali sitni delovi.

Kalibraciju ekrana prema instrukcijama apple servisa.

Garancija na original ekran je 2 godine.

Zamena traje oko 3 radna sata od trenutka kada donesete uredjaj u servis. Za zamenu ekrana nije potrebna nikakva rezervacija, zamena ekrana se radi odmah i sve ekrane imamo na stanju.

Zamenu ekrana za iPhone je moguće uraditi za 30 minuta ukoliko se zakaze i plati puna cena ekrana unapred.

BackUp podataka nije potrebno uraditi, podaci sa iPhone uredjaja se ne brišu zamenom ekrana.

Find My iPhone opciju nije potrebno isključiti kada se radi zamena ekrana.

APPLE SERVIS VRŠI ISKLJUČIVO SAMO ZAMENU KOMPLETNOG LCD EKRANA ( ne radimo zamenu stakla ).


Pažnja:

Od strane Apple se ne preporučuje ugradnja zamenskog LCD ekrana. Velika je verovatnoća da će telefon posle nadogradnje novog softvera izbaciti neku gresku jer prepoznaje da svi delovi nisu fabrički u njemu. Servisi koji ne daju garanciju 2 godine na zamenu LCD ekrana ugradjuju zamenske delove i takvi delovi često naprave dodatni problem u vašem iPhone telefonu. U Srbiji prema zakonu o zaštiti potrošača je obaveza svih firmi koje se bave prodajom i ugradnjom original delova da daju 2 godine garanciju na nov original deo. Naš servis ugradjuje isključivo original ekrane i daje garanciju od 2 godine.

Cenovnik ekrana za iPhone

 

Sve cene su date u dinarima i odnose se na celokupnu zamenu ekrana za iPhone.

iPhone model Popravka ekrana AppleCare+ Popravka ekrana van garancije
iPhone XR / 299 eur
iPhone XS Max / 370 eur
iPhone XS / 350 eur
iPhone X / 299 eur
iPhone 8 Plus / 150 eur
iPhone 8 / 150 eur
iPhone 7 Plus / 130 eur
iPhone 7 / 130 eur
iPhone 6s Plus / 120 eur
iPhone 6s / 120 eur
iPhone 6 Plus / 90 eur
iPhone 6 / 90 eur
iPhone SE / 90 eur
iPhone 5s,
iPhone 5c, iPhone 5
/ 90 eur

Cene su date sa uračunatim PDV. Zamena LCD ekrana je besplatna. Garancija na ekran je 2 godine. Plaćanje se vrši u dinarskoj valuti po većem kursu NBS.


DA LI JE JE PRILIKOM ZAMENE EKRANA NA IPHONE POTREBNO URADITI BACKUP?
Za sve modele iPhone uredjaja koji se popravljaju kod nas nije potrebno da se uradi BackUp softvera jer zamenom ekrana se ne gube podaci samo se isključivo menja kompletan ekran iphone telefona.

Zamena ekrana se vrši u servisu i zamenu rade specijalno obučeni mac tehničari koji su zaduženi samo za zamenu ekrana na iPhone uredjajima.

Napomena: Posle svake zamene ekrana se radi kalibracija na samom ekranu kao i kopiranje svih dostupnih podataka sa starog ekrana na nov dok se dijagnostika samog uredjaja i provera dalje ispravnosti radi ispred korisnika prilikom ostavljanja telefona u servisu.


DA LI JE POTREBNO DA ISKLJUČIM FIND MY IPHONE OPCIJU
Za zamenu ekrana nije potrebno da se isključi Find My iPhone opcija, kao što smo i naveli svi podaci ostaju netaknuti jer se menja ekran koji ne utiče na podatke na telefonu.

SLOMIO SAM LCD EKRAN STAKLO NA IPHONE, ŠTA TREBA DA RADIM?
Posle pada iPhone uredjaja i oštećenja LCD ekrana treba se obratiti ovlaščenom servisu koji ima original delove na stanju i vrši zamenu LCD ekrana sa važećom garancijom koja je u Srbiji dve godine. Onog trenutka kada vam telefon ispadne i dodje do fizičkog oštećenja vama prestaje da važi garancija na ceo iPhone telefon. Treba izbegavati servise neovlašćene koji menjaju kineske LCD ekrane. Zašto: zato sto ste vi vas lep beo RETINA LCD ekran zamenili za najjefitiniju kopiju lcd ekrana, takav cld ekran nema ostrinu, ima pixele, i nema boje koje ima jedinstveni RETINA LCD ekran, takodje su ti ekrani losijeg kvaliteta i nekada dolazi do treperenja slike i nejednakog osvetljenja ekrana. Takav LCD ekran posle izlaska novog softvera moze javiti grešku na telefonu i takav telefon se više ne može popraviti a ni koristiti. Isključivo treba obratiti pažnju na garanciju koju dobijete od prodavca, na kineske lcd ekrane ne postoji garancija ali prodavci daju na svoju ruku od 3 do 6 meseci garanciju na lcd ekran koja je neostvariva ako do toga dodje. Apple ORIGINAL LCD ekrani moraju da imaju garanciju 2 godine u Srbiji ,oni ekrani koji nemaju garanciju od 2 godine su kopija.

Da li mogu da platim popravku apple uredjaja karticom, čekom?
Svaku popravku izvršenu u našem apple servisnom centru možete platiti svim domaćim i stranim karticama, visa,visa electron, mastercard, maestro. Čekovima se takodje može platiti. Za penzionere i studente imamo popuste od 20% na svaku popravku.

Koliko košta i koliko traje dijagnostika kvara na uredjaju?
Dijagnostika kvara na svim apple iPhone uredjajima je kod nas BESPLATNA, dijagnostiku rade sertifikovani apple mac serviseri sa najsavremenijim alatima i možemo da se pohvalimo u najsavremenijem opremljenom apple servisnom centru u Srbiji. Dijagnostika je temeljna tačna i precizna i vreme potrebno za nju je od 1 radni sat.

APPLE ICLOUD ID OTKLJUČAVANJE?
Apple iCloud Activation Lock ili Find my iPhone Activation Lock je trenutno najbolja zaštita vašeg iPhone telefona od kradje i gubitka podataka sa iPhone. Apple je napravio sistem zaključavanja telefona na takav način da ne postoji mogućnost da ukoliko korisnik izgubi šifru apple servis otključa takav uredjaj. ( šansa da korisnik izgubi šifru je toliko mala, prema apple strucnjacima to izlazi 0,001%. Korisnici koji imaju važeci apple ID nalog to jako dobro znaju.

Našli ste na dosta sajtova koji nude uslugu otključavanja takvih telefona. Ali ako APPLE to nije u mogućnosti da otključa koji ga je napravio kako to onda može da uradi neko iz Srbije?

E sad otključavanje je moguće samo na jedan način a to je: Postoje firme koje prodaju aparate za forenziku i imaju specijalne alate za izvlačenje podataka sa iPhone telefona. Takvom metodom sa memorije telefona se kloniraju svi podaci i otključavaju sve šifre koje su postojale, ali posle takvog zahvata dolazi do totalne štete na matičnoj ploči iPhone telefona. Ovo se radi samo ukoliko su neki bitni podaci na telefonu. Takav zahvat kosta izmedju 1000 eur. i 1500 eur. i ta cena ide i više u nekim stranim zemljama..


ŽELIM DA KUPIM DEO ZA IPHONE I DA GA SAM UGRADIM?
Prema Apple standardima nijedan apple servis ne sme da proda rezervni deo trećem licu. Svi rezervni delovi se isključivo moraju poručivati preko apple ovlašćenih servisa jer oni samo imaju mogučnost poručivanja originalnog dela. Takodje svi delovi moraju biti ugradjeni prema standardima koje propisuje apple. Zamena svih apple delova je besplatna iako to neki servisi naplaćuju kroz svoju uslugu. Garancija na sve apple delove je 1 godina osima na LCD ekrane je u Srbiji 2 godine garancija.

Da li je potrebno posle zamene ekrana uraditi update OSX softvera na telefonu?
posle zamene ekrana nije neophodno uraditi update novog softvera osim ukoliko to kupac sam ne zahteva. Instalacija CLEAN – čistog IOS softvera košta 3000din. i traje oko 1 radni sat.

DA LI U SRBIJI MOGU DA POPRAVIM SVOJ IPHONE KOJI SAM KUPIO U NEKOJ DRUGOJ DRŽAVI?
MAC1 Apple servisi u Srbiji imaju isključivo odredjene ugovore i pravila koja moraju da poštuju. U našem MAC 1 servisu možete servisirati sve evropske modele iPhone uredjaja takodje postoji pravilo da za svaki evropski model uredjaja koji nije kupljen kod nas morate dostaviti dokaz o kupovini fiskalni raćun, ili neki dr. dokument koji dokazuje vlasništvo iPhone telefona. Naš servis u Srbiji može da vrši servisiranje uredjaja u garantnom roku samo ukoliko korisnik dostavi dokaz o kupovini uredjaja iz oficijalne apple radnje. (Apple Premium Reseller, Apple Authorised Service Provider, Premium Service Provider).

Kako još možemo da vam pomognemo?