Zamena baterije za iPhone

Original baterije za sve iPhone modele telefona dostupne odmah

Besplatna dijagnostika i besplatna ugradnja za sve iPhone baterije

Najveći iPhone servisni centar u Srbiji. Posetite naš servisni centar i budite sigurni da dobijate najbolju servisnu uslugu u Srbiji sa najvećom garancijom od 2 godine na sve delove. Zamenu baterije rade mac tehničari sa velikim iskustvom od preko 15 godina rada sa Apple uredjajima. Budite sigurni da će vas iPhone biti isti nakon popravke baterije.

Šta podrazumeva zamena baterije na iPhone?

Pročitaj:

Servis iPhone baterije podrazumeva:

  • Zamenu iPhone originalne Apple baterije.
  • Dijagnostiku iPhone uredjaja.
  • Zamena traje oko 3 radna sata.

BackUp podataka nije potrebno uraditi, podaci sa iPhone uredjaja se ne brišu zamenom baterije.

Dodatna dijagnostika nakon zamene baterije je besplatna.

 

Proverite da li vaš iPhone ima problem sa baterijom, i da li je u sistemu zamene baterije: servis baterije

Original Apple delovi su jako bitni jer kvalitetna popravka bez njih nije moguća, posetite naš servis kako bi bili sigurni da ćete svoj iPhone popraviti kako treba. Sve naše lokacije koriste Apple original delove, možete biti sigurni da će vaš telefon raditi kako treba nakon naše popravke.

Da li treba da uradim backup pre zamene baterije?
Nije potrebno uraditi BackUp iPhone telefona kada se radi zamena baterije, zamenom baterije podaci sa iPhone uredjaja ostaju netaknuti, zamenom baterije vaši podaci su 100% sigurni na telefonu.

Baterija mi se brzo isprazni, šta treba da radim?
Ukoliko imate problem sa vašom baterijom budite pažljivi prilikom zamene baterije. Razlog zašto treba da pazite je taj što su Apple original baterije jako izdrzljive i kvalitetne pa ne crkavaju tako često na telefonima. Postoji kvar na telefonu od kog dolazi do brzog pražnjenja baterije ili da je baterije na 50% a iPhone se ugasi. Pre odluke da zamenite bateriju najbolje da donesete iPhone kod nas na besplatnu dijagnostiku i da se ustanovi tačan problem zbog čega se baterija prazni.

Da li traba da isključim opciju Find My iPhone pre zamene baterije?
Prilikom zamene baterije nije potrebno da isključite opciju Find My iPhone jer zamena baterije ne utiče na podatke u telefonu.

Da li mogu da platim popravku Apple uredjaja karticom, čekom?
Svaku popravku izvršenu u našem Apple servisnom centru možete platiti svim domaćim i stranim karticama, visa,visa electron, mastercard, maestro. Takodje se čekovima može izvršiti plaćanje, za penzionere i studente imamo popuste od 20% na svaku popravku.

Da li je potrebno da uradim dijagnostiku telefona nakon zamene baterije?
Budite bez brige dijagnostika iPhone uredjaja se kod nas radi i pre zamene baterije i nakon zamene baterije. Dijagnostika je besplatna i ne uvećava cenu za zamenu baterije.

Želim da kupim bateriju i da je sam ugradim?
Prema Apple standardima nijedan Apple servis ne sme da proda rezervni deo trećem licu. Svi rezervni delovi se isključivo moraju poručivati preko Apple ovlašćenih servisa jer oni samo imaju mogučnost poručivanja originalnog dela. Takodje svi delovi moraju biti ugradjeni prema standardima koje propisuje Apple. Zamena svih Apple delova je besplatna iako to neki servisi naplaćuju kroz svoju uslugu.

Pažnja:?

Pažnja:

Od strane Apple se ne preporučuje ugradnja zamenske baterije. Velika je verovatnoća da će telefon posle nadogradnje novog softvera izbaciti neku grešku jer prepoznaje da svi delovi nisu fabrički u njemu. Naš servis ugradjuje isključivo original bateriju i daje garanciju od 90 dana. Budite bez brige jer garancija od 90 dana za bateriju je više nego dovoljna, ukoliko vaša baterija u prvih 90 dana ne pokaže neke probleme vaša baterija će raditi naredne dve godine bez problema, dve godine je prosečan životni vek jedne baterije, napominjemo da se baterije koriste i duže ali neko vreme za koje bi potrebno bilo zameniti svaku bateriju je 2 godine.

iPhone baterija i performanse

Kako razumeti vezu između baterije i performansi na iPhone-u

iPhone je dizajniran tako da Vam pruži iskustvo koje je jednostavno i lako za korišćenje. To je jedino moguće kombinovanjem naprednih tehnologija i sofisticiranog inženjeringa. Jednu važnu sferu tehnologije čine performanse i baterija. Baterije su složena tehnologija, i brojni faktori doprinose njenim performansama, kao i odgovarajućim iPhone performansama. Sve punjive baterije su potrošne i imaju ograničen životni vek – što znači da njihov kapacitet i učinak opada, tako da ih kraju moramo zameniti. Kako baterija stari, to može doprineti promenama u iPhone performansama. Kreirali smo informacije koje slede za one koji bi želeli da saznaju još o ovoj temi.

O Li-Ion baterijama

iPhone baterije koriste Li-Ion (ili Litijum-Jonsku) tehnologiju. U poređenju sa starijim generacijama tehnologija vezanih za baterije, Litijum-Jonske baterije se brže pune, duže traju, i imaju veću “gustinu” snage, što omogućava duži životni vek baterije u manjem I lakšem formatu. Punjive Li-Ion  baterije I njihova tehnologija trenutno obezbeđuju najbolju tehnologiju za Vaš uređaj.

Kako postići maksimalne performanse baterije

Život ili trajanje baterije je vreme koje prođe između dva punjenja baterije. Životni vek baterije, sa druge strane, traje do trenutka kada ona mora biti zamenjena. Faktori koji utiču kako na trajanje tako i na životni vek baterije mogu biti razne stvari koje radimo sa svojim uređajem. Bez obzira kako koristite svoj telefon, uvek postoji način da to bude još bolje. Životni vek baterije je vezan za njene “hemijske godine”, što je mnogo više od prolaska vremena. Uključuje različite faktore, kao što je broj ciklusa punjenja, i način na koji smo brinuli o bateriji. Sledite naše savete kako biste povećali performanse baterije i doprineli produžetku životnog veka baterije. Na primer, neka Vaš iPhone bude polunapunjen ako ga dugo ne koristite. Takođe izbegavajte punjenje ili odlaganje iPhone-a na toplim mestima, uključujući direktnu izloženost suncu.

Kada akumulatori hemijski stare

Sve punjive baterije su potrošne komponente, koje postaju manje efikasne dok hemijski stare.

Kako Litijum-Jonske baterije hemijski stare, njihov kapacitet punjenja opada, što rezultira kraćim vremenom između dva punjenja. To se može nazvati “maksimalni kapacitet baterije” – mera kapaciteta baterije u odnosu na kapacitet kada je baterija bila nova. Pored toga, može se smanjiti i mogućnost baterije da isporuči maksimalne trenutne performanse ili “vrhunac moći”. Da bi telefon ispravno funkcionisao, elektronika mora biti u stanju da u trenutku preuzme energiju iz baterije. Jedan faktor koji utiče na ovo trenutno isporučivanje napajanja jeste otpor baterije. Baterija sa visokim otporom možda neće moći da obezbedi sistemu onoliko napajanja koliko mu je potrebno. Otpor baterije može da se poveća sa hemijskim starenjem baterije. Otpor baterije može se privremeno povećati na niskom nivou punjenja, ili na nižoj temperaturi. Međutim, kada to ide i uz veće hemijske godine, povećanje otpora biće značajnije. To su hemijske karakteristike baterije koje su uobičajene za sve Litijum-Jonske baterije u industriji.

Kada se sa baterije koja ima viši stepen otpora izvuče izvor napajanja, napon baterije će pasti. Elektronske komponente zahtevaju minimalni napon kako bi ispravno funkcionisale. To uključuje unutrašnje skladište uređaja, strujna kola, kao i samu bateriju. Sistem upravljanja napajanjem određuje sposobnost baterije da snabdeva ovu snagu i upravlja opterećenjima kako bi se održalo funkcionisanje. Kada funkcije više ne mogu da budu podržane sa punim mogućnostima sistema upravljanja napajanjem, sistem će izvršiti gašenje da bi sačuvao ove elektronske komponente. Dok je ovo isključivanje namerno iz perspektive uređaja, za korisnika može biti neočekivano.

Sprečavanje neočekivanih isključenja

Uz nizak kapacitet baterije, višu hemijsku starost ili hladnije temperature, postoje veće šanse da se telefon neočekivano isključi. U ekstremnim slučajevima, isključenja se mogu češće pojavljivati, zbog čega uređaj činpostajei nepouzdan ili neupotrebljiv. Za iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus, iOS dinamički upravlja performansama da bi sprečio da se uređaj neočekivano isključi, tako da iPhone još uvek može da se koristi. Ova funkcija upravljanja performansama je specifična za iPhone, i ne primenjuje se ni na koji drugi Apple proizvod. Počevši od iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 plus, i iPhone X imaju ovu mogućnost; iPhone XS, iPhone XS Max, i iPhone XR takođe imaju ovu funkciju počevši sa iOS 13.1. Efekti upravljanja performansama na ovim novijim modelima mogu biti manje primetni zbog njihovog naprednijeg hardvera i softverskog dizajna.

Upravljanje performansama funkcioniše tako što se gleda na kombinaciju temperature uređaja, stanja baterije i otpora baterije. Samo ukoliko je potrebno, iOS će dinamički upravljati maksimalnim performansama nekih sistemskih komponenti, kao što su CPU i GPU, kako bi sprečio neočekivana isključenja. Kao rezultat toga, rad na uređaju će biti samo-balansirajući, što omogućava laku raspodelu sistemskih zadataka, umesto velikog opterećenja performansi. U nekim slučajevima, korisnik možda neće primetiti razlike u svakodnevnim performansama uređaja. Nivo promene zavisi od toga koliko je upravljanje performansama potrebno za određeni uređaj.

U slučajevima koji zahtevaju ekstremne oblike ovog upravljanja performansama, korisnik može primetiti efekte kao što su:

Duže vreme pokretanja aplikacije
Sporije skrolanje
Pozadinsko zatamnjenje (koje se može poništiti u kontrolnom centru)
Smanjena jačina zvučnika do 3 dB
Postepeno usporavanje u nekim aplikacijama
Tokom najekstremnijih slučajeva, blic će biti onemogućen u korisničkom interfejsu kamere
Aplikacije koje se osvežavaju u pozadini mogu zahtevati ponovno učitavanje pri pokretanju.

Upravljanje performansama ne utiče na mnoge ključne funkcije. Neki od njih uključuju:

Kvalitet telefonskih poziva i internet performansi
Kvalitet fotografija i video zapisa
GPS performanse
Tačnost lokacije
Senzori kao što je žiroskop, senzor brzine, ili barometar
Apple Pay

Za hladnije temperature ili za baterije koje su pred kraj trajanja,  sistem upravljanja performansama je privremen. Ako je hemijska starost baterije veća, promene u upravljanju performansama mogu biti trajne. To je zbog toga što su sve punjive baterije potrošne, imaju ograničen životni vek, i na kraju moraju biti zamenjene. Ako to negativno utiče na korišćenje, i želite da poboljšate performanse uređaja, zamena baterije će biti od pomoći.

Za iOS 11.3 i novije verzije

Ukoliko imate verziju iOS 11.3 ili noviju, sistem upravljanja performansama možete poboljšati tako što ćete mu periodično pristupati kako biste izbegli neočekivana isključenja. Ako je zdravlje baterije u stanju da pruži snagu koja je potrebna, količina upravljanja performansama će biti smanjena. Ako ponovo dođe do neočekivanog isključivanja, upravljanje performansama će se povećati. Ova procena je stalna i omogućava prilagođeno upravljanje performansama.

iPhone 8 i kasniji modeli koristite napredniji dizajn hardvera i softvera koji omogućavaju precizniju procenu, kako za potrebe napajanja, tako i za mogućnosti napajanja baterije – a sve u cilju da bi se povećale opšte performanse sistema. Ovo omogućava različite sisteme upravljanja performansama koji preciznije omogućavaju da iOS bude predvidiv i izbegne neočekivano isključivanje. Kao rezultat toga, uticaj upravljanja performansama može da bude manje primetan na uređaju iPhone 8 i novijim verzijama. Ipak, vremenom će punjive baterije na svim iPhone modelima oslabiti, i morati da budu zamenjene.

Zdravlje baterije

Za iPhone 6 i novije modele, iOS 11.3 sistemska verzija je dodala nove funkcije da bi se prikazalo zdravlje baterije i preporučilo da li treba zameniti bateriju. Ove funkcije se mogu nači u Podešavanjima (Settings > Battery  > Battery Health).

Pored toga, korisnik može da vidi i da li je funkcija upravljanja performansama uključena, i može da odabere da je isključi. Ova funkcija je omogućena tek nakon što se prvo dogodi neočekivano isključivanje na uređaju sa baterijom kojoj se umanjila mogućnost isporučivanja maksimalne trenutne energje. Ova osobina se odnosi na iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 plus. Počev od iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 plus, i iPhone X imaju ovu osobinu; iPhone XS, iPhone XS Max, i iPhone XR obuhvataju ovu funkciju počevši sa iOS 13,1. Efekti upravljanja performansama na ovim novijim modelima mogu biti manje primetni zbog njihovog naprednijeg dizajna hardvera i softvera.

(Napomena: uređaji koji se ažuriraju od iOS 11.2.6 ili ranijih verzija će u početku imati onemogućeno upravljanje performansama; ova funkcija će biti ponovo omogućena ako se opet desi neočekivano isključivanje uređaja.)

Svi iPhone modeli obuhvataju osnovno upravljanje performansama kako bi se obezbedilo da baterija i celokupni sistem funkcionišu kao što je planirano, kao i da bi se zaštitila baterija i ostale unutrašnje komponente. To uključuje ponašanje pri toplijim ili hladnijimm temperaturama, kao i upravljanje unutrašnjim naponom. Ova vrsta upravljanja performansama je potrebna za bezbednost i normalno funkcionisanje telefona, i zato ne može biti isključena.

Maksimalni kapacitet baterije

Sekcija o zdravlju baterije (koja se nalazi u Podešavanjima) sadrži informacije o maksimalnom kapacitetu baterije i mogućnosti za najveće performanse.

Maksimalni kapacitet baterije meri kapacitet baterije u odnosu na kapacitet koji je baterija imala kada je bila nova. Baterija će imati manji kapacitet kada se poveća hemijska starost baterije, što može da dovede do kraćeg korišćenja uređaja između dva punjenja. U zavisnosti od vremena koje je prošlo od kad je napravljen Vaš iPhone i vremena kada se aktivirao prvi put, kapacitet nove baterije može pokazivati nešto manje od 100%.

Normalna baterija je dizajnirana da zadrži do 80% svojih originalnih kapaciteta, pri 500 kompletnih ciklusa punjenja, naravno pod normalnim uslovima. Jednogodišnja garancija uključuje servis za neispravnu bateriju. Ako je garancija istekla, Apple naplaćuje usluge servisiranja baterije.

Kako zdravlje baterije degradira, tako mogu opasti i mogućnosti da obezbedi maksimalne performanse. Sekcija Battery Health, u podešavanjima, sadrži odeljak za maksimalne performanse (Peak Performance Capability), gde se mogu pojaviti sledeće poruke:

Performanse su normalne (Performance is normal)

Kada stanje baterije može da podrži normalan nivo performansi, i funkcije upravljanja performansama nisu aktivirane – videćete ovu poruku:

Your battery is currently supporting normal peak performance.

(Vaša baterija trenutno podržava normalne maksimalne performanse.)

Primenjeno upravljanje performansama (Performance management applied)

Kada su aktivirane funkcije upravljanja performansama, videćete ovu poruku:

This iPhone has experienced an unexpected shutdown because the battery was unable to deliver the necessary peak power. Performance management has been applied to help prevent this from happening again. Disable…

(Ovaj iPhone je naišao na neočekivano isključivanje, jer baterija nije mogla da isporuči neophodno napajanje. Upravljanje performansama je primenjeno da bi se sprečilo da se ovo ponovo dogodi. Onemogući…)

Imajte na umu da ako onemogućite upravljanje performansama, ne možete ponovo da ga uključite. Ono će se automatski ponovo uključiti ako dođe do neočekivanog isključivanja. Opcija za onemogućavanje će takođe ponovo biti dostupna.

Zdravlje baterije je nepoznato (Battery health unknown)

Ako iOS nije u mogućnosti da utvrdi zdravlje baterije na uređaju, videćete ovu poruku:

This iPhone is unable to determine battery health. An Apple Authorized Service Provider can service the battery. More about service options…

(Ovaj iPhone ne može da utvrdi ispravnost baterije. Ovlašćeni Apple serviser može Vam pomoći sa baterijom. Više o opcijama usluge…)

Do ovoga može doći zbog nepravilno instalirane baterije, ili nepoznatog dela baterije.

Upravljanje performansama je isključeno (Performance management turned off)

Ako onemogućite opciju upravljanja performansama, videćete ovu poruku:

This iPhone has experienced an unexpected shutdown because the battery was unable to deliver the necessary peak power. You have manually disabled performance management protections.

(Ovaj iPhone je naišao na neočekivano isključivanje, zato što baterija nije mogla da isporuči neophodno napajanje. Ručno ste onemogućili zaštitu upravljanja performansama.)

Ako se desi ponovno neočekivano isključivanje, funkcije upravljanja performansama će biti ponovo uključene. Opcija za onemogućavanje će takođe biti ponovo dostupna.

Degradirano zdravlje baterije (Battery health degraded)

Ako je nivo ispravnosti baterije znatno opao, pojaviće se i sledeća poruka:

Your battery’s health is significantly degraded. An Apple Authorized Service Provider can replace the battery to restore full performance and capacity. More about service options…

(Zdravlje baterije znatno je degradirano. Ovlašćeni Apple serviser može zameniti bateriju, kako bi se Vaš uređaj vratio u stanje potpunog učinka i kapaciteta. Više o opcijama usluge…)

Ova poruka ne ukazuje na sigurnosni problem. Baterija se još uvek može koristiti. Međutim, možda ćete imati primetnije probleme sa baterijom i performansama. Nova baterija će poboljšati Vaše iskustvo.

Važna poruka o bateriji (Important Battery Message)

Ako vidite poruku navedenu ispod, to znači da baterija u Vašem iPhone-u ne može da se proveri. Ova poruka se odnosi na iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR i novije modele.

Unable to verify this iPhone has a genuine Apple battery. Health information not available for this battery. Learn more…

(Nije moguće verifikovati da ovaj iPhone ima originalnu bateriju. Zdravstvene informacije nisu dostupne za ovu bateriju. Saznaj više…)

Informacije o ispravnosti baterije nisu dostupne. Da biste proverili bateriju, obratite se ovlašćenom Apple serviseru.

Kako dobiti dodatne informacije ili pomoć?

Ukoliko su performanse Vašeg uređaja ugrožene zbog zastarele baterije, i želeli biste da dobijete dodatna uputstva, kontaktirajte Apple Support za informacije o opcijama servisiranja.

Cenovnik

Original apple iPhone baterije, zamena za 3 sata bez zakazivanja u bilo koje vreme.

Battery service
Model iPhone uredjaja:
0,00 €

*Sve cene su iskazane u RSD sa uračunatim PDV-om, plaćanje je dinarskoj protivvrednosti.

*Zamena baterije je besplatna.

*Dijagnostika pre i posle zamene baterije je besplatna.

*Nakon zamene baterije kod nas, baterija prikazuje Battery health na 100% maximum kapaciteta nove baterije.

*Nakon zamene baterije kod nas, baterija ne prikazuje greške ili druge notifikacije.

*Garancija na baterije je 90 dana.

*Sve Apple baterije spadaju u potrošni materijal.

**Battery service:
U cenu je uračunata original apple baterija sa ugradnjom i testiranjem.